Barbapapa klas

Benieuwd wat wij allemaal doen in het eerste leerjaar bij meester Dieter?

De grote stap van de kleuterschool naar het eerste leerjaar kunnen we moeilijk alleen de baas! Gelukkig krijgen we hulp van de familie Barbapapa. Zo kunnen we elk avontuur makkelijk aan. Even de familie voorstellen die ons door al die leuke leerstof heen helpt!

 

Barbapapa en Barbamama zijn een bijzonder stel!

Er is geen probleem dat ze niet kunnen oplossen. Ze helpen ons dan ook met Godsdienst/zedenleer. Barbapapa helpt ook bij het voorbereiden van onze eerste communie.

 

Barbaborre is rood en houdt van sport. Hij helpt ons het hoogste klimrek in de turnzaal te beklimmen. Natuurlijk mogen we ook nog veel spelen tussendoor. Ook hiervoor zorgt Barbaborre.

 

Barbabenno is blauw en houdt heel veel van rekenen. Splitshuisjes, optellen, aftrekken, tellen tot 20, meten en wegen,... hebben geen geheimen voor hem. Hij is een deugniet maar gelukkig houdt Wibbel hem goed in de gaten.

 

Barbabee is geel en is een grote specialist in wereldoriëntatie. Hij weet alles over dieren, planten, lekker en gezond eten, beroepen, voederplankjes, hoe we groeien,... Gelukkig staat hij altijd klaar om ons hiermee te helpen.

Barbabob is zwart en harig. Hij is een kunstenaar en leert ons schilderen, tekenen,... We gaan met hem graag de kunstige toer op.

 

Barbabella is paars en ze is de allermooiste (tenminste dat zegt ze zelf). Ze houdt van schrijven. Wat kan ze dat mooi. Gelukkig leert ze ons ook zo knap schrijven.

 

Barbalala is groen en houdt van muziek. Ze kan alle instrumenten bespelen en leert ons graag alles over dansen en zingen.

 

Het oranje Barbabientje is super belangrijk voor onze klas. Ze zit altijd met haar neus in de boeken en weet heel veel: ik, maan, ros, vis, sok,... Barbabientje helpt ons om de woordjes te leren lezen.

 

Wil je nog meer weten over onze avonturen in de barbapapaklas?

Neem gerust een kijkje op de site en op onze klasblog.

We doen heus wat meer dan lezen, rekenen en schrijven.

Groetjes van alle leerlingen uit 1B!

Hier kan je ons voorstellingsfilmpje vinden!

Lindenlaan 141

9120 Beveren
 

 

T: 03/750 10 80 
F: 03/755.67.62 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now